2 comments on “Időugrók 3 megjelent!

 1. Időugrók 3 kritika:

  Nem is tudom, hol kezdjem. Amit itt az elején biztosra mondhatók, hogy nem lesz rövid és talán kicsit spoileres is lesz, szóval, ha valaki olyan olvasná, aki még nem látta a filmet, nem biztos, hogy annak annyira jó ötlet végigolvasnia. De akkor kezdem:

  Bár már hónapok óta vártam a filmet és nem nagyon telt el úgy hét, hogy ne kérdeztem volna meg tőled: „mikor láthatjuk végre… hogy halad a munka?”; mégis féltem egy kicsit, hogy túl sokat várok el. Az embernek ilyenkor már nagyon nehéz dolga van, hiszen egy trilógia záró darabjától mindenki sokat vár. Őszintén szólva kicsit féltem, hogy te is túl sokat akarsz majd a filmbe vinni, hogy továbbra is tartsd a színvonalat és fokozd az élményt. De szerencsére nem történt semmi ilyesmi és amikor befejeztem a filmet, nem úgy álltam fel, mint mondjuk a Dark Knight Risesnél, vagy a Star Trek: Into the Darknessnél, hogy „lehetett volna több is”, hanem még hosszú ideig gondolkoztam a látottakon és ez az, amikor jó egy film: ha a megnézése után órákkal is még azon pörög az agyad.
  Jó azt le kell szögeznem, hogy a film cselekménye nagyon bonyolult. Igaz már kevésbé annyira, mint a második résznél volt, de még mindig sokszor annyit ugrálunk térben is időben, hogy képesek vagyunk elveszni benne és legalább kétszer látni kell ahhoz a filmet, hogy rendbe tud tenni a dolgokat, ráadásul a filmben minden egyes párbeszéd olyan elengedhetetlen információt tartalmaz, hogyha néhány percre nem figyelsz oda, könnyűszerrel elveszhetsz a történetben.

  SPOILERES RÉSZ KÖVETKEZHET:

  A káromkodásokat nagyon szépen kivontátok a forgalomból. A második résznél még erősen érződött, hogy sok helyen „rohadék” jelzővel van helyettesítve néhány dolog, most mégis gördülékenyen ment minden és nem szúrt fület a szándékosan kihagyott trágár kifejezés.
  A film története nagyon jól sikerült és a megvalósítása is szerintem jó lett. Igaz, a statisztás jeleneteket sajnos nem sikerült megvalósítani, az lehet még dobott volna a hangulaton, de még így is jól sikerült komplett hadseregeket beletenni a filmbe. A film közepe táján lévő ütközet nagyon jó volt, bár még el tudtam volna nézni 1-2 percig. Valószínűleg nem akartad túl hosszúra nyújtani, hogy ne váljon unalmassá, de pl Kornél ezredest még elnéztem volna egy ideig akcióban ( a karakterek részletézésére később visszatérek).
  A hangal itt-ott voltak gondok – pl recsegés, szélfújás, nehezen érthtetőség – , de ezt betudhatjuk annak, hogy az időjárás sokszor közbeszólt és egy ekkora stábbal nem lehet utószinkront csinálni.
  A legjobban talán az operatőri részt dícsérhetem technikai szempontból: egyaránt te, egyaránt Bence (sőt ahol Xamon vs te vagy ott az ismeretlen 3.-at is) dicséret illeti, nagyszerűen helytálltatok. A film eleji kisebb összecsapásnak, ahol Júdás meghal pl ott tudom a technikai hátterét, tehát az utólag felvett jeleneteket, ezeket rohadt jól megoldottad, sokkal jobban mint a 2-ben, amikor úgy kellett egy bokor mögül előhúzni Vlagyimirt 😀 A kameramozgás végig olyan volt, mint egy eredeti mozifilmbe, nagyon tetszettek, amikor Szergej-Attila-Vlagyimir beszélgetnek arról, hogy Vlagyimir konkrétan kihez is álljon.
  Az effektek is sokkal jobbak voltak mint eddig. A Lens Flares megoldása a dolognak nagyon jó ötlet volt, hatalmasat dobott az élményen, pl a végső összecsapásnál ez nagyon felhúzta a dolgot, vagy amikor az Időkapu besszipatnja Vladimirt az is tökéletes volt. A dínók meg szépen oda lettek rakva.

  A szereplőkön is látszott, hogy nagyon komolyan veszik a feladatukat itt kiemelném Bencsik Zoltánt (Wladis), aki szerintem most, hogy több szerepet kapott mint eddig jól kiérződött, hogy mennyire tehetséges tagja ő is a stábnak, ráadásul a karakterei is nagyon megkedvelhetők lettek.
  Sanyi (Vladimir) most is osztatlan sikert aratott nálam, annyira bele tudja magát élni a szerepeibe akár egy igazi színész, az 1-es, 14-es párbeszédnél nagyon jól eljátszotta a két karakter közötti rangbéli különbséget, tehát ő az aki teljesen átadta magát a karakternek.
  Hasonló jókat mondhatok el Attiláról is, aki az első részben még anno nem volt olyan szimpatikus, de mostmár nagyon sajnáltam amikor feláldozta magát, komolyan azt hittem, hogy a halálával nyerik majd meg a csatát.
  Az újakról:
  Podi volt az akinek a legjobban megörültem, látszott hogy nem először csinál amatőr filmet és a karakterét is nagyon jól hozta, abszolút hiteles lett az elvont kis világa, a későbbiekben bárcsak jobban kibontakozna a karakter, sőt szívesen látnám egy jelenetben Sanyival 😀
  Óbis, aki Szergej volt a filmben pedig mind az orosz akcentust, mind pedig a bekattant oroszt jól hozta, az ő meg a Vlagyimir kapcsolatától kicsit többet vártam, de persze a filmbe minden kiderült.
  Kornélon látszott, hogy első olyan film amibe szerepel és az előzetesek alapján azt is hittem, hogy többet fogjuk látni a vásznon, de amíg ott volt, végig elhittem, hogy egy veterán, tapasztalt katona, aki első osztályú harcos.

  A Történet:
  Ami megváltozott az első rész óta, az az volt, hogy míg hőseink csak belecsöppentek az eseményekbe, hétköznapi emberként és akikre végül rámaradt a feladat, hogy megvédjék a világot, most átalakultak az események alakítójává, formálójává. Többnyire mind-mind vezéregyéniségek lettek és ami megvolt az első részben a Tündis világ, plusz a Lidércek által megszállt világ, most egy kicsit összefonódott, noha hál’ istennek egy Lidérc sem jelent meg a lakásban. Ha már itt tartok, a Tündis jelenetek jók voltak, bár igazából nem volt annyira nagy jelentőségük, mint eddig. Mondjuk jó volt újra hosszabb ideig Tündit is látni a képernyőn, sőt megint szépen eljátszotta a karakterét, mégis most kisebb létfontossága volt az egésznek, mint az elsőben.
  Eközben a háború is szépen meg lett csinálva, noha a lidércek jelentősen veszítettek a hatalmukból, az első részhez képest mondjuk, ahol a plazmával is épphogycsak vissza lehetett tartani őket.
  Jó volt megismerni Tyler mestert is, aki mégha egy nagyon picit erőltetett, de azért szépen kidolgozott dialógusokat alkalmazott és ezt mindvégig szépen elő is adta. Ami nagyon tetszett, hogy elmondja, hogy ő nem a szövetségesük csak a mentoruk, ez nagyon ott volt, mert simán elhiszem róla, hogy könnyőszerrel rendbe tehette volna a dolgokat, ha akarja, mégis kíváncsi vagyok, vajon hol lehet ő az események nagy sorrendjébe, most ügye, előretekintve a film végére és 1-esre, illetve 14-esre.
  De a film lezárása, illetve a stáblista utáni jelenet tökéletes lezárása, illetve nyitva hagyása a trilógiának, pont mint egy halivudi filmnél 😀

  Amiket hibaként, vagy inkább furcsállásként megemlítenék:

  – a 3 harcos szerepe, fontossága, illetve a 3 fegyver jelentősége a film vége felé eltűnik, mert végül pont úgy lehet legyőzni Xamont, ha mind az öt gyűrűt megszerzi, így a kardja, meg a fegyvere is jelentőségét veszti, de ez nem ront az élményen.

  – végül a filmből nem derül ki, hogy kik is ez az Időugrókra vadászó szervezet és miért akarják kicsinálni az Időugrókat annyira, plusz a vezetőjükről sem hinném, hogy pont Kornél volt az. Remélhetőleg a későbbiekben erre még fény derül, mert izgatja a képzeletemet.

  – néhányszor előfordult, hogy valamit kétszer is elmondtak, pl Kornél a Wladissal való beszélgetése előtt meg után is közli, hogy minden egység kész, de csak pillanatnyi benyomások voltak, azért egy ilyen horderejű produkcióban a hibák elkerülhetetlenek.

  Összeségiben ennyi lett volna a kritikám, a film az nagyon tetszett, többször is meg fogom nézni, őszintén szólva sajnálom, hogy vége lett, viszont most annál inkább várom, hogy hogyan tovább? 😀

 2. Visszajelzés: Youtube 4,5 millió néző felett + Időugrók 3 visszajelzések | Kacsafilm

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s